Finans Norge, Magasin | 03 – Banken som byutvikler
869
page-template-default,page,page-id-869,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-14.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
Adm. banksjef Siri Berggreen i Lillestrøm Sparebank er opptatt av å bidra til en levende by.
Foto: LillestrømBanken

BANKEN SOM BYUTVIKLER

Høyere tempo i veiutbyggingen og utbygging av mer vei fører uunngåelig til at flere enn før blir berørt.
– Lillestrøm er i sterk vekst, med mange nye innbyggere. Da er det viktig at byen ikke utvikler seg til en soveby, men et levende, skapende sted for innovasjon og næringsutvikling, sier adm. banksjef Siri Berggreen i Lillestrøm Sparebank.

Lillestrøm Sparebank, mer kjent som LillestrømBanken, har kunder på hele Romerike og i Enebakk, med kontorer i Skedsmo og Lørenskog.

TRENGER UNGE UTDANNEDE

Hjertet i banken er sentralt i Lillestrøm, som fungerer som en motor for utvikling i hele regionen.

– Lillestrøm har alltid hatt mye næringsvirksomhet, og det vil vi som bank bidra til å føre videre. Vi synes derfor det er viktig å få utdanningsinstitusjoner hit som matcher forskningsmiljøene våre på Kjeller, der vi har internasjonalt anerkjente forskere ved for eksempel Institutt for energiteknikk, Norsk institutt for luftforskning, og Forsvarets forskningsinstitutt, forklarer Berggreen.

STØTTER GRÜNDERHUS

Banken går også aktivt inn med støtte til lokale gründere. Banken bidro sterkt til etablering av gründerhuset Business Lillestrøm, og er nå en av flere hovedpartnere som ser viktigheten av å beholde gründere lokalt.

I år har banken også gått inn som støttespiller for StartUp Festival Lillestrøm med stipend til årets gründeride.

– Penger er viktig, men også rådgivning og kompetanse. Vi møter gründerne på Business Lillestrøm fast en dag i uken, sier Berggreen.

GODE BYROM

Banksjefen er positiv til utviklingen i byen. Lillestrøm har hatt en stor vekst i både bolig- og næringsbygg de siste årene.

– Vi vil være med å gjøre en forskjell, også for barn og unge. Gode oppvekstvilkår og gode byrom har mye å si for om folk flytter hit, sier hun.

OSLOS BESTE BELIGGENHET

Nærheten til Oslo (ti minutter med toget) skaper mange muligheter.

– Vi liker å si at Lillestrøm har Oslos beste beliggenhet, for det er viktig for byen å få noen store virksomheter hit. Vi har allerede et fortrinn med et enormt mangfold. 90 prosent av alle bedriftene her har mindre enn 10 ansatte, så alle starter sånn i det små. Den rausheten som vi finner i miljøene her er perfekte for oppstartsbedrifter. Min ambisjon er at vi skal klare å forene den internasjonale kompetansen på Kjeller med rausheten i byen og mangfoldet av folk som flytter hit.  Det er jo de unge kvinnene som skaper livet i byen og bestemmer hvor man etablerer seg, så de må vi passe spesielt på, sier banksjefen.

Vi vil være med å gjøre en forskjell, også for barn og unge. Gode oppvekstvilkår og gode byrom har mye å si for om folk flytter hit.

LILLESTRØM SPAREBANK

 

(LillestrømBanken) deler i år ut 3 millioner kroner til lokale lag og foreninger, og 150 000 kroner i stipend for unge talenter. For bedriftene i regionen tilbyr banken tjenester som finansiering, forsikring, pensjonssparinger, betalinger og en årlig økonomisk bedriftsrådgivning. I tillegg til den nye ordningen med gründerstipend.