Finans Norge, Magasin | A4 – Buffer
931
page-template-default,page,page-id-931,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-14.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
ARTIKKELANNONSE
Buffer er gratis og tilgjengelig over hele landet. – Tjenesten kan brukes av alle små og mellomstore bedrifter. Du trenger heller ikke bytte bank for å bruke løsningen, sier Svein Ove Kvalsund, direktør for SMB i Sparebanken Vest.

Fjerner voksesmertene for små og mellomstore bedrifter

Sparebanken Vest har tatt grep for å hjelpe selskaper i vekst med likviditeten, uten at de må gi fra seg kontrollen. Buffer er en digital finansieringsløsning som kan gi lån på timen.

Likviditet er en stor utfordring for mange små og mellomstore bedrifter, og kan hindre bedrifter i å realisere mål og vekstambisjoner der en gjerne ønsker å investere i nye maskiner eller ansette flere. Mange kvier seg for å selge fakturene sine eller sette ut kundeoppfølgingen til faktoringselskaper for å skaffe seg likviditet.

– Veldig mange er opptatt av å ha tett kontakt med kundene sine. Derfor er det viktig at bedriften har mulighet til å selv sitte i førersetet med fakturaene og oppfølgingen, sier Svein Ove Kvalsund, direktør for SMB i Sparebanken Vest.

Buffer gir enkel tilgang på lån for bedrifter i vekst, uten at man må pantsette hus og hjem, og uten at eieren må gi fra seg kontrollen med kundeforholdet til faktoringselskaper.

– Buffer er tilgjengelig for alle bedrifter som har et skybasert regnskapssystem og sender fakturaer med KID, sier Kvalsund.

Fleksibelt lån

Den økonomiske bufferen kan variere i størrelse.

– Noen trenger 10 000 kroner i to dager, andre trenger 2 millioner i en måned. Det er ditt regnskap og dine utestående fakturaer som bestemmer størrelsen på bufferen din. Og du betaler kun renter på det beløpet du til enhver tid bruker, sier Kvalsund.

Hvordan fungerer Buffer?

– Med et skybasert system kan Buffer få innsyn i regnskapet til bedriften og se om der er utestående fakturaer til gode kunder, og vurdere fakturahistorikken. Slik kan bedriften få en buffer med en gang, sier han.

Utvikler løsninger for alle

Kvalsund er fornøyd med dette første digitale produktet som Sparebanken Vest har utviklet for hele landet.

– Vi har rustet kraftig opp i vårt interne utviklingsmiljø i banken, for å kunne løfte denne typen satsninger. Mens vi tradisjonelt har betjent bedriftskunder på Vestlandet er Buffer et godt produkt for bedrifter over hele Norge. Du trenger heller ikke bytte bank for å bruke Buffer.

Buffer illustrerer at Sparebanken Vest har store ambisjoner. Neste år lanserer banken en ny merkevare i personmarkedet. Da kommer en helt ny bank som kun vil være tilgjengelig på mobil. Også her vil Sparebanken Vest jakte på nye kunder over hele landet.

SLIK FUNGERER BUFFER

  • Det koster ingenting å ha Buffer, og du betaler kun for det du bruker.
  • Bedriften må bruke et skybasert regnskapssystem som Buffer kan snakke med.
  • Buffer analyserer bedriftens utestående fakturaer og tilbyr en låneramme.
  • Bedriften velger selv hvor mye av lånerammen som skal overføres fra bufferkontoen til bedriftens bankkonto.
  • Kundene til bedriften betaler til bedriften som vanlig.
  • Bedriften betaler tilbake når den ønsker, helt eller delvis, som et fleksilån.