Finans Norge, Magasin | A6 – Digital Workforce
933
page-template-default,page,page-id-933,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-14.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
ARTIKKELANNONSE

I FREMTIDEN HAR ALLE VIRKSOMHETER DIGITALE MEDARBEIDERE (ROBOTIC PROCESS AUTOMATION)

Digitale medarbeidere (Robotic Process Automation – RPA) er programvare som imiterer hvordan mennesker bruker datamaskinen til å utføre repetitive, rutinepregede og virksomhetskritiske arbeidsoppgaver i virksomhetens forretningsapplikasjoner. En digital medarbeider er en digital kollega som lærer seg å utføre utvalgte arbeidsoppgaver på samme måte som en ansatt i virksomheten, bare raskere og med høyere kvalitet. Digital Workforce kombinerer RPA med AI (Kunstig Intelligens) for å automatisere prosesser som krever avansert logikk eller datadrevne avgjørelser.

NORSK STÅL KOMBINERER DIGITALE MEDARBEIDER MED KUNSTIG INTELLIGENS

Norsk Stål AS er Norges ledende leverandør av stål og metaller. Selskapet gjennomfører for tiden et prosjekt hvor de i felleskap med Digital Workforce tar i bruk digitale medarbeidere i kombinasjon med kunstig intelligens. Utgangspunktet er en skybasert leveranse utviklet av Digital Workforce – Robot som en Tjeneste (RaaS). Norsk Stål bruker RaaS for å automatisere produksjonsprosessen og kunstig intelliges for å optimalisere den. Banebrytende programvare som roboter og kunstig intelligens er anvendelse av fremtidsrettet teknologi for å utvikle Norsk Stål sin kjernevirksomhet. Dette er forankret i selskapets langsiktige strategi, sier Helge Runer, CFO og leder for Forretningsutvikling. Det pågående prosjektet utnytter roboter fra Digital Workforce, skyplattform fra Microsoft Azure og AI fra Microsoft Cognitive Services til å forenkle og forbedre nøkkelprosesser. Resultatet er en mer effektiv ordre- og salgsprosess, produksjonsplanlegging med optimalisert utnyttelse av innsatsmateriale og bedre oppfølging av leveranser.

GEVINSTREALISERING

Prosessautomasjon og prosessforbedring gjennom RPA og AI realiserer målsetninger i virksomhetens forretningsstrategi. For private virksomheter betyr dette økt konkurransekraft ved bedre kvalitet, lavere kostnad og raskere utførelse av arbeidsprosesser. Eksempler på realiseringer er forbedret logistikkfunksjon, automasjon av bransjeuavhengige og kundedrevne arbeidsoppgaver som søknader og salgsprosesser, samt kostnadseffektiv utførelse av arbeidsoppgaver innen økonomi, HR og lønn. For offentlige virksomheter kan fullautomatisert saksbehandling av for eksempel skjenkebevilgninger eller søknader om SFO og barnehageplass realiseres. I Digital Workforce ønsker vi å bidra til at norske offentlige virksomheter kan tilby proaktive tjenester til innbyggere. En kommune bør for eksempel kunne informere en familie om tildeling av barnehageplass uten en tidkrevende og komplisert søknadsprosess.

FAKTA OM DIGITAL WORKFORCE

Digital Workforce tilbyr fullskala, industrialiserte og standardiserte verktøy og tjenester for å realisere digital transformasjon ved bruk av robotisert prosessautomasjon i kombinasjon med kunstig intelligens. Selskapet ble etablert i Finland i 2015, og deretter har selskapet utvidet til Sverige, Danmark og Norge. Det er i dag Nordens ledende selskap innen prosessautomasjon. Digital Workforce har etablert et Centre of Excellence (CoE) for RPA som leverer industrialiserte og standardiserte tjenester som Robotic as a Service på den anerkjente skytjenesten Microsoft Azure, samt forvaltning og vedlikehold av våre kunders aktive prosessautomasjoner.

Odd-Henrik Hansen, Country Manager